english
  • Skrift:
  • Normal skrift
  • Stor skrift

Cruise

Informasjon om Oslo som cruisedestinasjon

Her finner du nyttig informasjon om Oslo som cruisehavn. Informasjonen er på engelsk.

Cruiserekord i 2011?

2011 tegner til å bli et godt cruiseår med 180 innmeldte skip. Holder dette stikk vil det slå alle tidligere rekorder. I 2010 besøkte 150 cruisebåter med over 260. 000 passasjerer fra 136 land Oslo. I 2011 ser det ut for at mer enn 320 000 turister ankommer Oslo sjøveien på cruise.

Tyskerne i flertall

Det er mest tyskere som kommer på cruise til Oslo. Deretter følger passasjerer fra USA og Storbritannia.

Det tyske cruiserederiet AIDA anløper Oslo hele 46 ganger. 36 av disse anløpene er over-natten anløp.

Over-natt anløp i vekst

Trenden med over-natt anløp bare fortsetter. Også Holland America Line og Seaborn Cruises vil ha flere slike anløp i 2011.

Skipene kommer på ettermiddagen og går først på ettermiddagen neste dag. Dette gir turistene anledning til å besøke flere av byens attraksjoner.

Skipene videre til vestlandet og Baltikum

Halvparten av skipene som kommer til Oslo, har hovedstaden som eneste norske havn. Ferden videre går til Østersjøen med St. Petersburg som det store trekkplasteret. Resten av skipene er på vei til eller fra norske fjorder.

Yrende liv

Vi er mange som gleder oss til det yrende livet som cruiseanløp bringer med seg. 5 dager i sommer vil havna ha fire cruiseskip inne til samme tid. 12 dager vil det være tre skip til kai. Sikkerhetsportene i havna åpnes med en gang skipet forlater kaia om ettermiddagen.

Trådløst nett i Oslo havn

Informasjon om pris, dekning m.m.

Byen tjener på cruisebåtene

Cruiseturismen har ringvirkninger for byens næringsliv. I 2009 ble det lagt igjen omkring 405 millioner kroner, fordelt på skip, passasjerer og mannskap.

Star Princess
Independence of the Seas ankommer Oslo havn